Beamer onderhoud en reiniging

Storing aan uw beamer? RAPIT montage lost het voor u op!
Wist u dat stof de meest voorkomende reden is voor het niet goed of helemaal niet functioneren van uw beamer? Het juiste onderhoud aan uw beamer is essentieel en verlengd de levensduur van de beamer drastisch. Door grote hoeveelheden stof in de beamer komt de koeling van de beamer in gevaar. Een beamer moet koelen, anders kan de lamp van de beamer zo heet worden dat deze gaat inbranden. Dit heeft een negatief effect op de lichtopbrengst.

U kunt zelf ook storingen voorkomen!
In de meeste beamers zitten twee stoffilters, welke minimaal één keer per week moet worden schoon gemaakt. Het is erg belangrijk dat de filters met grote regelmaat worden gecontroleerd, omdat er door een bevuilde filter te weinig lucht door de beamer kan stromen en hierdoor veel te heet wordt. Ook de LCD panelen van de beamer zullen gaan inbranden als de beamer te weinig onderhoud krijgt. Dit resulteert in een roze gloed aan beide zijde van de lichtbundel. Om de levensduur van uw beamer te verlengen kunnen de onderstaande punten in acht worden genomen:

Een beamerlamp in een beamer heeft bij aanschaf minimaal 2.000 branduur garantie. Deze garantie kan alleen gegeven worden als de beamer goed schoongemaakt is. Als de lamp te heet wordt doordat de filters verstopt zitten vervalt de garantie.

RAPIT montage verzorgd een jaarlijkse dieptereiniging voor uw beamer
Lampen van beamers (zowel DLP als LCD beamers) kunnen temperaturen van wel 1300°C halen. Een goede koeling is dus noodzakelijk om de elektronische en optische componenten binnenin de beamer van deze hitte te vrijwaren. In de lucht zitten enorm veel stofdeeltjes die niet tegen te houden zijn met een stoffilter. Deze komen in de vorm van een aanslag op de optische delen van de beamer terecht.

Met een jaarlijkse dieptereiniging van uw beamer hoeft dit gelukkig geen probleem te zijn. Dieptereinigingen worden door de monteurs van
RAPIT montage op locatie uitgevoerd en direct teruggeplaatst, waardoor u minimaal verlies heeft van uw lestijd. Bij deze diepte reiniging wordt de beamer geheel gedemonteerd, inclusief het objectief. Alle optische delen worden met daarvoor geschikte materialen gereinigd door onze monteurs. Na deze reiniging wordt de beamer door onze monteur weer opgehangen en afgesteld. Hierdoor heeft u de zekerheid dat uw beamer weer correct is opgehangen en afgesteld.

Op aanvraag kunnen dieptereinigingen buiten lestijden om worden uitgevoerd. Heeft u desondanks toch een storing aan uw beamer? De storingsdienst van
RAPIT montage lost het binnen 48 uur voor u op! U kunt een servicecontract afsluiten met RAPIT montage, zodat u nooit een lange periode zonder beamer hoeft te werken.

Klik hier voor een prijsopgave of overige informatie.